Mensding

Mensding speelde van 14 t/m 23 juli 2017 op Over het IJ Festival Amsterdam en werd ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK).

Mensding is een beeldende performance over kijken en bekeken worden.

Theatermaker Margit Odems en beeldend kunstenaar Rosa Sijben nemen je mee op de veerpont van NDSM werf naar het Centraal Station en terug. Onderweg stelt hun werk het onderscheid tussen mens en object, tussen beeldende kunst en theater en tussen kunst en de dagelijkse realiteit op de proef. Odems en Sijben onthullen het mensige in het ding en het dingige in de mens.

“Rosa en Margit ontwikkelen een geheel eigen kunst- en theatertaal op het snijvlak van disciplines; van theater, beeldende kunst en performance. Hun wonderlijke, slimme en absurde perspectief op de realiteit zet vastgeroeste denkkaders open en plaatst de rol die een kunstenaar in de samenleving kan hebben in een geheel nieuw licht.”
Simone Hogendijk, Artistiek directeur Over het IJ Festival.