Biografie

Margit Odems (1987) studeerde in 2010 af als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar werk bestaat uit het creëren van theatervoorstellingen, kunstmanifestaties, (kunst)educatieve projecten en inspiratiebijeenkomsten. Ter aanvulling en verdieping van deze werkzaamheden studeerde ze in 2014 af aan de Master of Education in Arts, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Margit: ‘Met mijn werk wil ik bijdragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik vind het inspirerend om dat vanuit verschillende rollen en werkzaamheden te benaderen. Mijn inzet is om vorm en inhoud vanuit een vernieuwende, speelse en conceptuele manier te laten samenvallen, met als doel om een door mij ontworpen ervaring werkelijk in mensen te laten nestelen.
Ik beweeg me onderzoekend en nieuwsgierig door het leven en neem mijn publiek, deelnemers of studenten hierin mee. Door het oordeel uit te stellen en heel precies waar te nemen, zijn er ontelbare wonderlijke momenten en nieuwe mogelijkheden. Dat wil ik zichtbaar maken en vieren.’

Margit richtte Playground op, een netwerkorganisatie en spelplatform voor bijscholing en professionele ontwikkeling van theaterprofessionals. Ze creëert hiermee een inspirerende plek voor de theatersector.